Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64'üncü Hükümet Programı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okudu. Hükümet Programı'nda Afyonkarahisar'ı yakından ilgilendiren iki madde bulunuyor





Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64'üncü Hükümet Programı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okuyarak hem milletvekillerinin hem de kamuoyunun dikkatine sundu. Hükümet Programı için 30 Kasım Pazartesi günü güven oylaması yapılması bekleniyor. 

64'üncü Hükümet Programı'nda Afyonkarahisar'ı yakından ilgilendiren iki madde de bulunuyor. Programa göre Afyonkarahisar-Burdur-Antalya Otoyolu, 2023 yılına kadar bitirilecek. Çok tartışılan Ankara-İzmir Otoyolu, bu isimle Program'da yer almazken bitirilecek otoyollar arasında Ankara-Sivrihisar, Sivrihisar-Bursa, Sivrihisar-İzmir projeleri yer aldı.

Afyonkarahisar'la ilgili diğer madde ise Yüksek Hızlı Tren. Hükümet Programı'nda "Önümüzdeki dönemde Ankara merkezli hızlı tren çekirdek ağını 3 bin 623 km’ye çıkaracağız. Bunların en önemlilerinden biri olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni tamamlayacağız. Böylece ülke nüfusunun yarısı yüksek hızlı tren konforundan faydalanacaktır" denildi. (Kocatepe Haber Merkezi)





YERLİ OTOMOBİL VURGUSU





64'üncü Hükümet Programı'nda "yerli otomobil" vurgusu da yapıldı. Program'da "Otomotiv sektöründe, katma değerin artırılmasını ve çevreye duyarlı yeni teknolojilerin geliştirilmesini sağlayacağız. Sektörde, küresel pazarların ihtiyaçlarına yönelik özgün tasarım araçlarla markalaşmayı teşvik edecek ve bu kapsamda yerli marka otomobil üretimi çalışmalarını hızlandıracağız" ifadeleri kullanıldı.