Zeytin Dalı harekatının dün 41. gününde Türkiye’yi yasa boğan acı haberler geldi. Hatay-Hassa’nın karşısındaki bölgede teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve koruculardan toplam 8 şehit verildi, 13 asker de yaralandı. Şehit ve yaralıların çoğunluğunun İzmir Bornova Jandarma Komando Tugayı’ndan olduğu öğrenildi. Onlarca terörist etkisiz hale getirildi.

Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde dün öğleden sonra Jandarma ve Polis Özel Harekat (JÖH ve PÖH) timleri, korucular ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile PYD/PKK’lı teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Edinilen bilgiye göre Hatay Sakız Hudut Karakolu’nun karşı tarafında bulunan bölgeye ağır silahlarla sızma girişiminde bulunan teröristlerden 20’den fazlası etkisiz hale getirildi. Keltepe bölgesini ele geçirmek için ilerleyen güvenlik ve ÖSO güçleri, tünellere saklanmış yaklaşık 100 kadar terörist tarafından pusuya düşürüldü.

BORNOVA JANDARMA KOMANDO TUGAYI’NDAN

Tünellerden çıkarak ağır makineli silahlarla güvenlik güçleri ile onlara eşlik eden ÖSO güçleri ve koruculara saldıran, teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden dün gece yapılan ilk açıklamada “Beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi. TSK yarım saat sonra yaptığı ikinci açıklamada 3 askerin daha şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını duyurdu. Şehit ve yaralıların büyük kesiminin İzmir Bornova Jandarma Komando Tugayı’ndan olduğu öğrenildi. Çatışmalarda onlarca teröristin öldürüldüğü duyuruldu.