Mübarek Ramazan ayında Cuma akşamı güzel bir havada takımımızı desteklemek  ve iyi bir maç izlemeyi umut ederek, Zafer  Stadyumu’nda yerimizi aldık.

Maç öncesi kareografi çok güzel ve anlamlıydı. Bizi duygulandırdı. Filistin Bayrağı,Mescid-i Aksa, Kubbetüs Sahra resimleri ve ‘Kudüs tüm müslümanların harem-i izzeti ve namusudur.Kudüs bize Hz.Ömer’in, Yavuz Selim Han’ın emanetidir’ adlı yazı bizi kendimize getirecek bir mesajdı.



Maça beklenen onbirle başlayamadık, Oltan sakattı, Fatih’i bekliyorduk. Serhat hoca herhalde halen hazır olmadığını düşündü, ne zaman hazır olacaksa! Sivas maçının iyilerinden olan Timuçin kesik yedi ve müthiş! Yetenek Erdi onbirde yer buldu. Maç içinde ne oynadığını ben çözemedim, katkısı da sorgulanır. Timuçin on numara tarzı bir oyuncu, elinde o tarz bir oyuncu yoksa mutlaka oynatacaksın, benim görüşüm bu. Evimizdeki bütün maçlarda olduğu gibi Keçiörengücü maçına da çok hızlı başladık, savunmada da temkinliydik. Gol pozisyonları oluşturmaya ve gol girişimlerinde bulunmaya çalışıyorduk.



Keçiörengücü ilk zamanlarda bizi sahasında kabulleniyordu, net gol pozisyonları da oluşturduk. Yasin’in 25 metreden güzel şutu üst direkten geri geldi ve dönen topu Ersel boş kale yerine auta attı. Dakikalar onu gösterirken, Aykut ceza alanı içerisinde kendini yerde buldu. Biz acaba penaltı mı derken, hakem Serkan Çınar, Aykut’a aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart gösterdi. Keçiören takımı sertliklere de başvuruyorlardı. Hakem Serkan Çınar birçok hareketlerine, aşırı itirazlarına müsamaha gösterdi.  21 de yan topu bu defa yine Ersel kullanamadı, topu dışarı attı. Dakikalar 29 u gösterirken Aykut’un çekilmesi ile penaltı kazandık. Gol diye sevinmeyi  beklerken maestromuz Yasin maalesef topu kaleciye teslim etti. Kazandığımız birçok serbest vuruşu da yanlış kullandık ve değerlendiremedik. Yasin ve diğer oyuncularımız  kullandıkları serbest vuruşlarla tabir-i caizse Keçiören kalecisini çalıştırdılar. Keçiören de Kubilay ve Rıdvan’la etkili olmaya çalıştı. Kubilay teknik, Rıdvan da çok hızlıydı. Oluşturdukları pozisyonlarda kalecimiz Bekir ve savunma oyuncularımız iyiydi. İlk yarı üstünlüğümüzde geçmesine rağmen golü bulamadık ve 0-0 lık eşitlikle soyunma odalarının yolu tutuldu.



İkinci yarı aradığımız golü bulmak için yine bastırmaya başladık. İkinci yarıda Ersel ve Yasin’le yine Keçiören kalesini yoklamaya çalıştık. Ersel 67 de mutlak pozisyonu değerlendiremedi. Ardından Erdi’nin 30 metreden güzel şutu direğin üstünden  dışarı çıkarken, diğer girişimlerimiz de Keçiören penaltısına kadar sonuçsuz kaldı. Keçiören’li oyuncu ceza alanı içerisinde, kaptan Türker’in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltıya hükmetti,  itirazlarımız da sonuç vermedi. Keçiören’li Anıl, kalecimiz Bekir köşeyi doğru tahmin etmesine rağmen gole çevirdi ve bizi mahzun etti.  Golden sonra beraberlik için bastırmaya başladık ama elde ettğimiz poisyonları değerlendiremedik. 18 üzerinden kazanılan serbest vuruşta Yasin’den gol beklerken, Yasin topu baraja nişanladı. Bundan sonra olay doldur boşalta döndü. Keçiören savunması ve kalecisi çok zorlanmadan bu atakları savuşturdular ve biz ilk maç sonucunda boynu bükük, mahzun bir şekilde stattan ayrılmak orunda kaldık.

Salı günü  zorlu Keçiören deplasmanı var.Zor da olsa Keçiören’i orada yenip final maçına kalmamız gerekir. Serhat hocanın oyun kurgusunda hatalarından arınıp, Oltan oynayamayacaksa onun yerine Fatih Şerifoğlu ile ve orta sahada mutlaka Timuçin ile oynaması gerekir. Nazmi de, savunmaya Samet çekilip orta sahada oynatılabilir. Orta sahayı sağlam tutup rakibi orada durdurmalı ve doğru ataklar oluşturmalıyız. Keçiören’i ligde iki maçta da yendik bu maçta da yenebiliriz.Yeter ki doğru bir oyun oynayalım. Panik yapmadan, maçın doksan dakika olduğunun bilinciyle oynayalım. Taraftarlar olarak da, takımımıza coşkulu ve soğukkanlı olarak bütün gücümüzle destek olalım ve inşallah maçı alıp şampiyonluk için final oynayalım..

Lokman ÖZKUL