Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED), Büyük Taarruz'un 94. yılı, Afyonkarahisar'ın kurtuluşu, Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AFİMED adına Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Elçi'nin yaptığı açıklamada "Büyük Türk Milletinin diriliş destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bir milletin küllerinden doğuşunun kutlu ve müstesna günüdür. Kurtuluş Savaşında vatanımızın kahraman evlatları Mustafa Kemal'in yokluk içinde zor şartlarda yaşlısıyla genciyle topyekün, üstüne bastığımız bu toprakları vatan yapmış, bayrağımızın ebediyete kadar semalardan indirilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bize miras bırakılan bu aziz vatanın bekası ve selameti için bugünün önemini idrak etmek zorundayız." dedi.

Elçi, ülkemizin zorlu ve kritik günlerden geçtiğini belirterek "İç ve dış düşmanlarımız boş durmuyor. Afyonkarahisar ilimiz, son 3 günde bu vatan uğruna 2 şehit verdi. Vatanımız için, milletimizi için, ülkemiz için şehitler vermeye devam ediyoruz. Şunu unutmasınlar, Zafer Haftasında açıkça ifade diyorum: Bu vatanı bölmeyecekler, bu milleti birbirine düşüremeyecekler, bu devleti yıkamayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve başkomutanlığında, yaşlısından gencine aziz milletimizin bütün fertleri bu eşsiz vatan için, bu bayrak için, bu ülke için ne gerekiyorsa yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

AFİMED Başkanı Elçi açıklamasında "Afyonkarahisar'ımızın düşman işgalinden kurtuluşun ve hamiyetli vatan evlatlarının onurlu mücadelesinin tarihi olan 27 Ağustos ve 26 Ağustos Büyük Taarruz bizim için olduğu kadar birçok millet için de tarihi bir gün olmuştur. Zira ecdadımızın bu kahramanlık destanı, bağımsızlıklarına göz dikilen milletlerin de cesaretini ve azmini artırmıştır. Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmemiştir. Şimdi bu tarihi bilinçten uzak, geçmişini bilmeyen gafiller, şer odakları, eli silahlı terör örgütleri bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak için güvenlik güçlerimize saldırılarda bulunmakta, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemleri yapmaya kalkışmaktadır. Bu şer odakları iyi bilsin ki milletimizin bin yıllık kardeşliğini kimse bozamayacaktır. Çanakkale’de, Sakarya’da, İnönü’de yenilmeyen, esaret altında kalmayan bu milleti hiçbir güç bölemeyecektir. Zafer, korkakların ve milletin huzur ve güvenliğine kast edenlerin değil, vatanını canı pahasına koruyan, Mustafa Kemallerin, Nene Hatunların, Seyyit Onbaşıların evlatlarının olacaktır." dedi.

Elçi açıklamasının son bölümünde "Allah’ın izniyle geçmişte olduğu gibi şimdi de yarın da bu cephe sarsılmayacak. Hep beraber ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Bu duygular içinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, Zafer Haftası ve 27 Ağustos Afyon'un Kurtuluşu coşkusunu ve gururunu bize yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum. Bu vatanın korunmasında azim ve kararlılıkla mücadele eden ordumuzun, emniyet teşkilatımızın ve aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.