“AFİMED olarak  tüm basın emekçilerimizin Dünya Gazeteciler Günü’nün kutlarız. Osmanlı Devleti’nin ilk yayın organı olan, 21 Ekim 1860 tarihinde yayın hayatına başlayan Türkçe haftalık gazete Tercüman-ı Ahval Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü olarak kutlanan bu özel gün Türk gazetecilik ve edebiyat tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Çünkü Tercüman-ı Ahval Gazetesi, tartışma gazetesi olarak, sosyal ve siyasi olaylara Türk basınında ilk defa yer vermiştir. 

Aziz milletimize haber ulaştırabilmek için tüm zorluk ve güçlüklere rağmen yılmadan yorulmadan çalışan gazetecilerimizin objektif, doğru ve duyarlı habercilik anlayışı; yaptıkları mesleğe ayrıca bir kutsallık katmaktadır. Bu kutsiyet onlara apayrı bir güç ve azim vermektedir. Savaşta cephenin en önünde, bir felakette veya afet bölgesinde bizlere en doğru haberi ulaştırmak için mesai gözetmeksizin çalışıyorlar. Basın kuruluşlarımızda görevli tüm gazeteci ve basın mensuplarımıza bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Basın kuruluşlarımızın ve gazetecilerimizin ne kadar önemli bir görev yaptıklarını ülke olarak 15 Temmuz gecesi çok net görmüş bulunmaktayız. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimini aziz milletimize gazetecilerimiz duyurdu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın aziz milletimizi meydanlara daveti, yine gazetecilerimiz aracılığı ile milletimize ulaştı ve milyonlar sokağa indi. Basın kuruluşlarımız ve gazetecilerimiz, darbe girişiminin bastırılmasında çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Kendilerine, ülkemizin bekası ve demokrasimize sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Türk toplumunun özgür basın kavramı ile tanıştığı 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde tüm gazetecilerimizi, medya mensuplarımızı kutlar, basın şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.” Dedi.