Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İscehisar Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliği’ne yürüyüş düzenledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İscehisar Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliği’ne yürüyüş düzenledi.

“Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz”

AFDOS kulüp binasında toplanan ekip üyeleri İscehisar Doğanlar köyüne hareket ederek Giresunlular Şehitliği’ne yürüdüler. Giresunlular Şehitliği’nde Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin aziz hatıraları için saygı duruşunda bulunan doğaseverler daha sonra İstiklal Marşımızı okudu. Şehitlikte doğaseverlere Kurtuluş Savaşı’nda Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerden oluşan 47.Alayla ilgili bilgiler veren ekip lideri Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mithat Şener, “Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Giresun ve yöresinden gelerek burada vatanımızı savunan 47.Alaya Topal Osman komuta etmiştir. Topal Osman emrindeki 47. Alay 26 Ağustos 1922 gece saat 02.30’da başlayıp 36 saat süren taarruzda Yunan ordusunu Sivritepe mevkiinden atmıştır. Bu muharebe sırasında 14 Giresunlu şehit düşmüştür. Alayın aynı gün şehit düşen arkadaşlarını Sivritepe’ye defnetmişler ve bir gün sonra Yunan ordusunu tekrar kovalamaya devam etmişlerdir. Muharipler birliği üyesi Giresunlu Ahmet Halis Asal hem savaş alanını gezmek hem de şehit düşen arkadaşlarının mezarlarını ziyaret için 1964 yılında Doğanlar Köyüne gelmiştir. Sivritepe’deki mezarları ziyaret ettikten sonra birkaç günde Doğanlarda kalmıştır. Burada yatan arkadaşlarına bir şehitlik yaptırmaya karar vermiştir. Ahmet Halis Asal’ın teşebbüsü ve Afyon Valiliği ile Batı Menzil Komutanlığı’nın yardımıyla 1967 yılında şehitlik inşa edilmiştir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda böylesi anlamlı bir etkinliğe katılmaktan mutlu olduklarını söyleyen AFDOS sporcuları bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler. Şehitlik ziyaretinin ardından Dedesivrisi mevkiine de yürüyen doğaseverler zirve yaparak siperleri de gezdi.

AFYON'DA SPOR'UN ADRESİ... afyonsporhaber.com