ABDURRAHİM MISRİ HAZRETLERİNİN ESERLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı İsmail Gelişgen ile Abdurrahim Mısri Cami Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile görüştü. 

Geçtiğimiz günlerde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Afyonkarahisar’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti İl Başkanlığı ziyareti esnasında Abdurrahim Mısri Hz. Ait eserlerin gün yüzüne çıkarılması isteyen Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı İsmail Gelişgen ve Dernek Başkanı Osman Korkmaz ile görüştü. Abdurrahim Mısri Hz. Ait olan Münyet’ül Ebrar ve Gunyetü’l Ahyar, Kaside Bürde, Vahdet Name ve Risale Fi Eşrati’s Saa (Kıyamet alametleri) ile kendisine ait Kur’an-ı Kerim tercümesinin yer aldığı eserlerden Bakan Avcı’ya bahseden Gelişgen ve Korkmaz, özellikle 30 yılda yazılan ve üç bin 30 beyitten oluşan Vahdet Name’nin günümüz diline çevrilmesini istediler. 

SADE BİR DİLLE YAZILMASINI İSTİYORUZ 

Vahdet namenin Osmanlıca ve Farsça yazıldığını ve bu yüzden Bakan Avcı ile görüştüklerini belirten Gelişgen ve Korkmaz, bu namenin sade bir dille yazılarak halkımızın istifade etmesini istediklerini söylediler. Vahdet namenin şimdiye kadar çeşitli üniversitedeki akademisyenler tarafından tez konusu olarak ele alındığını ifade eden Gelişgen ve Korkmaz, eserin kitap haline getirilmesinin ardından Bakan Avcı’ya teslim ettiler. Bakan Avcı’da konuyla yakından ilgileneceğini ve bir an önce halkın istifade etmesi için sade bir dille yazılmasını sağlayacağını söyledi.