>>

| Ana Sayfa | Künye | Bize Yazın | Anketler   [ YENİSon Dakika ][09/09/10 17:11] ANA SAYFA  ANA SAYFA

BAYKAL İLE CÜBBELİ'Yİ KOÇAK GÖRÜŞTÜRDÜ

 
AK Parti eski Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın telefonla geşmiş olsun dileklerini ilettiği Ahmet Mahmut Ünlü Hoca ile görüşmesini

[ Sayfanın Başına Dön ]

KOÇAK ARACILIK ETMİŞ  


Güncelleme:05.02.10 : 16:10:18
AK Parti eski Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın telefonla geşmiş olsun dileklerini ilettiği Ahmet Mahmut Ünlü Hoca ile görüşmesini 'siyaset dışı ve insani bir durum' olarak nitelendirdi. Baykal ile kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün görüşmesine aracılık eden AK Parti eski milletvekili Mahmut Koçak, o gün olanları Cihan'a anlattı. Koçak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmek istediğini, bu talebine Baykal'ın geçmiş olsun ziyareti için bulunduğu ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi'nin evindeyken cevap geldiğini, bu sırada kendisinin teklifi üzerine Baykal ile Ünlü'nün telefonda görştüklerini açıkladı.

Eski AK Parti Milletvekili Mahmut Koçak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ünlü ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ünlü'nün, Mahmut Hoca'nın önemli talebelerinden olduğunu kaydeden Koçak, 'Mahmut Hocaafendi ile babam, 1940'lı yıllarda İstanbul'da birlikte din eğitim almış. 70 yıllık bir arkadaşlığı paylaşıyorlar. Her yıl bir kaç defa babamın selamını, Hoca Efendi'nin de sağlık haberlerini karşılıklı iletirim. Mutlu olurlar, çocukluk arkadaşlığı gibi bir şey... Hoca Efendi zaman zaman yaşından dolayı rahatsızlandığında, bu iletişimi sağlamak adına Cübbeli Ahmet Hoca ile de görüşüp, selam haberlerini, sağlık haberlerini alıp babama götürürüm. Bazen hocaefendi ile de görüştüğüm olur. Yine böyle bir günde, Hocaefendi'nin anjiyo olduğunu öğrendim.' diye konuştu.

Deniz Baykal ile de uzun yıllar öncesinden tanıştığını söyleyen Koçak, 'Kendisini siyaset hayatımdan önce tanırım. Siyasette de zaman zaman görüştüğümüz oldu.' dedi.

2007'den sonra aktif olarak güncel siyasettin dışında durduğunu, ancak bir düşünce kuruluşu ekseninde ülke siyaseti ile ilgilenmeye devam ettiğini kaydeden Koçak, 'Bu süreçte de zaman zaman Kafkaslar, Afganistan, Ermeni meselesi gibi Türkiye'nin daha çok dış siyaseti ile ilgili meselelerde istişare ettiğim, konuştuğum, fikir alışverişinde bulunduğum insanlardan birisi. Tahmin ediyorum, (Cübbeli Ahmet Hoca'yı ziyaretten) bir gün önce kendisini yine Kafkaslar ile ilgili aramıştım. Özellikle hükümetin ortaya attığı barış ve istikrar platformu ile ilgili. Ben bu platforma destek veren biriyim. Nasıl baktığını, nasıl gördüğünü görüşmek için aramıştım.' şeklinde konuştu.

'BAYKAL'IN SEKRETERYASI, BEN AHMET HOCA'NIN EVİNDEYKEN DÖNÜŞ YAPTI'

Baykal'ın yoğun programından ötürü, talepte bulunduğu gün görüşmenin gerçekleşemediğini aktaran Koçak, sekreteryasının dönüş yaptığı ertesi gün Ünlü'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için İstanbul'da olduğunu ifade etti. Koçak şöyle devam etti: 'Kendisine bu konular ile ilgili konuşmak istediğimi anlattım ama 'İstanbuldayım' dedim. 'Sevdiğim bir insan anjiyo olmuş, onu ziyarete geldim, kapısındayım şu anda' dedim. 'Aileden birisi mi, kim?' dedi. Ben, 'Cübbeli Ahmet Hocaefendi' dedim. Kapıyı da o anda ev sakinleri açtılar zaten. 'İyi niyet, geçmiş olsun temennisinde bulunmak isterseniz telefonu vereyim' dedim. O da, 'Hay, hay. Bundan daha doğal bir şey ne olabilir Mahmut Bey. Ver, hemen konuşayım' dedi. O arada, ayıp olmasın diye Ahmet Hoca'ya da sordum. O da aynı şeyi söyledi, 'Ne demek, iki medeni insanın birbirine şifa dilemesi, iyi niyet temennisi iletmesi kadar doğal bir şey olamaz.' dedi.'

'GÖRÜŞMELERİ 35-40 SANİYE SÜRDÜ'

Deniz Baykal ile Ahmet Mahmut Ünlü Hoca'nın telefonda 35-40 saniye kadar konuştuğunu anlatan Koçak, '(Baykal) 'Geçmiş olsun, yaşınız çok genç bu yaşta neden böyle oldu' dedi. Hoca Efendi de, 'babamda da var, herhalde bu biraz ırsi. Mahmut Bey daha iyi bilir. O doktordur' falan diye benimle ilgili biraz gönderme yaptılar. İşte böyle bir temenni ilettiler ve orada kapandı.' şeklinde konuştu.

Söz konusu görüşmenin yaklaşık 5-6 ay önce gerçekleştiğini dile getiren Koçak, 'siyaset gündeminin hiç olmadığı insani bir olayın bu şekilde gündemde olmasını yadırgadığını' söyledi. Türkiye'nin en büyük sorununun hoşgörüsüzlük ve insanların bir masa etrafında bir araya gelerek konuşamaması olduğunu kaydeden Koçak, 'Siyasette gelinen üslupta milleti rahatsız ediyor. Bence selamı yaygınlaştırmak, kalpleri yumuşatmak, insanlarımızı yakınlaştırmak açısından çok önemli. Bence bu ve benzeri davranışların sayısının artması lazım.' diye konuştu.

Bir anısını da paylaşan Koçak, kendisinin de anjiyo olduğunu dile getirdi. Koçak, 'Ailemi bile haberdar etmedim. 6-8 saat sonra Bülent Arınç bey aradı beni. Geçmiş olsun dedi. O sırada Meclis Başkanıydı. Bazen 'Şunu demese daha iyi olurdu, bunu yapmasa daha iyi olurdu' dediğim noktalarda bile hemen aklıma bunu getiriyorum. O yaptığı insani, İslami, medeni davranış hemen elimi kolumu bağlıyor. Belki kendisi de unutmuştur. Bence Deniz Baykal da aynı şekildedir. Deniz Baykal da Ahmet Hoca ile bu görüşmesini, hatırlatıldığında belki hatırlayacaktır. Ahmet Hoca da aynı şekilde. Sıradan ama çok önemli bir şey.' değerlendirmesini yaptı.

Koçak, aynı gün Ahmet Mahmut Ünlü Hoca'yı değişik partilerden kişilerin de geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için aradığını aktardı.

CÜBBELİ AHMET HOCA, UMUT IŞIĞI OLARAK NİTELENDİRDİ

Cübbeli Ahmet Hoca'nın da söz konusu görüşmeden dolayı sevindiğini aktaran Koçak, 'Ülkedeki kavgaya son verebilme açısından bir umut ışığı olarak değerlendirdi. 'Çok insani bir davranış. Keşke sadece benim için değil, bütün dini liderler için de aynı sevgiyi, sempatiyi göstermek lazım. Biz siyaset ile uğraşan gruplar değiliz, biz din ile uğraşan iyi insan yetiştirmek üzere uğraşan insanlarız. Böylesine mesajlaşmak ülkeye barış kültürü getirir. Biz bile ısındık. Deniz Baykal anjiyo olduğunda beni arayıp geçmiş olsun dedi, mesajını yakın arkadaşlarımla paylaşırım.' dedi.' şeklinde konuştu.

(CİHAN)

KOÇAK ARACILIK ETMİŞ
 Bilal Gümüs'e cevap
Sayin Bilal Gümüs neyim batayor? Basbakanin oglulari gibi gemicegim ,sarraf dükkanim yok.Cumhurbaskanini oglu gibi onalti yasinda sirket kurupda batar diye korkum yok.YIMPAS'in kurucusu Dursun UYAR beni miletvekili seçtirmez diyede .UYAR arandigi halde yaninda cenaze namazi kilan bakanlar gibide korkum yok. Erdogan beni memurlukdan atar, hapise TIKTIRIR deyede korkum yok.OY ve seçmen korkumda yak.Batarsam batdigim yere kadar giderim."ÔLMÛS merkep kurtdan kormaz" derler bizim oralarda . Canimdan baska verecek birseyim yok.Rahmetli BABAM "topragin altinda mi gercegi söyleyecegiz" derdi. Ben bu dünyada dogru bildiklerimi söyleyecem ,ama sizleri bilmem.Diyanet Isleri Baskani geçen hafta Diyarbakirda "Bizler eski yaptiklarimizi çekiyoruz"DIYORDU.Halkin bogazindan kesipde YUZDE 5'lik bir kesime yedirenlerde bu dünyada çekecek cezalarini.
Yorumu Ekleyen: mustafa hasturk

 Mustafa Hasturk konuştulca batıyosun!!!
Konuşmalarının hiç birinde tutar yok.Sırf konuşmak adına konuşuyosun.Hiç ağzını açmasan senin için daha hayırlı olur.
Yorumu Ekleyen: Bilal Gümüş

 Boşa laf Yapanlara
Koçak Afyonun gururudur. Kimse leke süremez. Kiminle oturup kalktığına sizmi karar vereceksiniz. Hepimizin ailesinden birne mutlaka faydası dokunmuştur. Allah korkusu olan bu tür laflarla yıpratmaya çalışmaz. hala hergün hastalarımıza bakan o değil mi.? Onlarca yıl dile kolay bu hizmeti. Bu yorumu yazanlaın çoğu bırakın başkasına bakmayı anasına babasına 3 gün bakamazlar. Herşeye rağmen bugün Koçak ilimizin en sevilen insanıdır. çarşıda pazarda gezerken insanların yüzünden bunu okuyorum.Bedava din iman yorumu yapmayın Koçakı da ailesinide iman ve itikatlarınıda herkes bilir öyleyse gıybet ve iftira anlamı taşır. Edep ya hu.
Yorumu Ekleyen: Şemsettin Gür

 KOÇAK BU İŞLERE Mİ KALMIŞ?
Şimdi de Demirel - Cindoruk ikilisinden ikbal peşinde. Baykal'dan şöhret medet umuyor.
Yorumu Ekleyen: NEVZAT KALECİK

 hani yaradani severdiniz yaradandan ötürü
Hani yaradilaniseverdiniz yaradan ötürü.Hani nerede kaldi insanlik.Sizler neden kiziyorsunuz Mahmut KOCAK'a? Ben söyleyim: Saglik Bakani Recep AKDAG'i elestirgi ve "Hastaneler rant kapisi oldu" dedigi için.ALI DIBO olayini ortaya çikaran Hatay milletvekili ihracina karsi çiktigi için.KOCAK'in meslegi doktorluk dünyanin her yaninda is bulur . Rantcilarin ,yalakalarin , düzenbazlarin oyuna ve destegine ihtiyaci olmadigini yaptigi hareketlerle göstermistir. Insanlikla siyasi görüsleri karistirmamistir. CIKAR için,irakda ölen bir buçuk millon müslümanlari öldürenlerin basarmasina dua edenlerin yaninda olmamistir. Kendilerine ikinci peygamger diyerek,islam dinine hakaret edenlerle birlikde olmayip insanligi seçmistir
Yorumu Ekleyen: mustafa hasturk

 koçak çoktan bitti afyonda
koçak darbecilerle kolkola olarak kendini çoktan bitirdi. kendisini desteklediğimiz günlere yazık. bağımsız olarak meclise girmesi için yaptığımız çalışmalara yazık.hepsi boşaymış. akpye girdi iyi temsilcimiz sözcümüz olur dedik. akpyi de sattı. cüppeli hafif kalır. taliban ile görüştürseydi. işi bu ya.
Yorumu Ekleyen: 03afyon03

 olayı çarpıtmayalım lütfen
hepimizde insanız sonuçta iyi niyetle geçmiş olsun dilekleri iletilmiş ne güzel işte mahmut beyde olgun bi insan olarak aracı olmuş... her şeyde bişeyler aramayalım
Yorumu Ekleyen: serdar.ö..

 Mahmut KOCAK'a yakışmadı
Sayın Mahmut KOCAK ben senin yaşca büyüğünüm abin sayılırım ama bu CHP ile diyaloğun hiç hoş değil sana yakışmadı Afyon'lular arasında bir saygınlığın vardı ama oda elinden gitmek üzere konmadığın dal kalmadı sanırım biraz ağır olmam gerekiyor. Çevrenide üzme hani çocukluğunda hatırlarsan birşey (...) söylediğimizde hemen sağ yumruğunu kaldırırdın ne olduda sola yaklaşıyorsun dikkatli ol bu afyon'lu bir fırıldak gördü ikinciyi görmek istemez sende onun gibi fırıldak olma dost gerceği söyler ama gerçek anlarsan açıdır.
Yorumu Ekleyen: Gerçek Afyon'lu 03

 Cumhurbaşkanlığı seçimi
Sayın KOÇAK,cumhurbaşkanlığı seçiminde kendinizi bitirdiniz.CHP'ye gelince seçim öncesi çarşaflılara rozet takmalar imamı belediye başkan adayı yapmalar nasıl seçimden sonra hemen unutulduysa,hacca gitmek isteyen bir CHPli ile peygamberimizin adı kullanılmak suretiyle partinin genel başkan yardımcısı tarafından nasıl dalga geçildiyse Cübbeli Ahmet Hocaefendiye geçmiş olsun dilekleri de samimiyetten uzak ve oy devşirmeye yönelik ucuz çabalar olarak kalmaya mahkumdur.Çünkü CHP' nin genetiği inançla bağdaşmaz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz Görünür rütbe-i aklı eserinden
Yorumu Ekleyen: Hacıbey Sokağından

 düzen
Benim anladigim sey söyle:Cüppeli Baykal'la görüstü sol görüse yakin demek istemeleri ve Cüppelinin arkasindaki cemaati AKP'de kalmasini saglamak. Adamlar hileyle ,düzenbazlikla basta kalmaya alistilar.
Yorumu Ekleyen: mustafa hasturk

 kötü bir şey yapmamış
Bence insani bir durum. Kendisini takdir ediyorum. Cüppeli Ahmet Hoca akp yandaşlığı yapmadığı, dini siyasete alet etmediği için sevilmiyor. O da gidip amerikaya yerleşse, Türk Ordusuna hakaretler etse, Fethullah hoca gibi açılımı savınsa akp liler onu çok severdi. Mahmut KOÇAK'a hiç oy vermedim vermem de.. fakat iyi bir insan olduğunu kabul ediyorum.
Yorumu Ekleyen: Tanju kurtaran

 Sayin Mahmut KOCAK
Sevgili Mahmut bey. Bu politikadaki ikinci hamle ve ucuncu hataniz. Beni sevin ya da sevmeyin siz Afyonumuz icin gerecekten gereklisiniz.Politikada son hamleniz kaldi ama hata yapma hakkiniz doldu. Saygilarimi sunuyorum
Yorumu Ekleyen: Ibrahim KAZAL

 Yakışır Mahmut Beye
Zaten programı boştu hiç olmazsa bugün Baykalı Cüppeliyle görüştürür, yarın bakarsınız Mahmut Hoca ile Bahçeli ve diğer liderleri de yakınlaştırır. Programı müsait Hocamın
Yorumu Ekleyen: Faruk Köse


 

AFYONHABER.COM

ARAMA MOTORU

Özel Arama

 

 

AFYON

AFYONAFYONAFYON