8. ARAPÇA YARIŞMALARI TÜRKİYE FİNALLLERİ NEFES KESTİ

3 aydır devam eden ve İstanbul’da finali yapılan yarışmalara tüm dallarda 81 ilden 1873 okul ve 25 bin öğrenci katıldı. İmam Hatipli öğrencilerin farklı dallardaki Arapça performansları büyük alkış aldı. Arapça çocuk şarkıları, şiir, metin canlandırma, hat, bilgi ve münazara kategorilerinde  gerçekleştirilen yarışmada, birinciler çeşitli ödüller kazandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin destekleriyle “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında yürütülen Türkiye’deki İmam Hatip okulları arası Arapça Yarışmalarının Türkiye ve Uluslararası Finalleri tamamlandı.

İstanbul da bu yıl sekizincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 İmam Hatip Lisesi, 919 İmam Hatip Ortaokulu, 4 Uluslararası İmam Hatip Lisesi ile 14 Arapça Proje Okulu başvurdu.

Elemelerine yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalarda öğrenciler, liseler arasında Arapça bilgi, şiir okuma, metin canlandırma; İmam Hatip ortaokullarında Arapça şiir, hikâye canlandırma ve çocuk şarkıları kategorilerinde ter dökerken, Arapça Hat/Kaligrafi yarışmasında ise 103 eser yarıştı.

Türkiye’nin önde gelen 30’u aşkın akademisyenin jüriliğini yaptığı 8. Arapça Yarışmalarına Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün ve Filistin’den akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve dil uzmanları da katıldı.

Daha önce 6. Arapça Yarışmaları Finallerine katılma başarısı gösteren ilimiz merkezde bulunan Afyonkarahisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu Arapça Çocuk Şarkıları alanında rakiplerini geride bırakarak 2017 yılı Türkiye Birinciliğini elde etti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın Bey Türkiye Finallerine Katılan Okul Müdürü Alaattin Yılmaz, Müdür Yardımcısı Faruk AZAK, Arapça Öğretmeni Adem TUNCER ile öğrenciler Samet Yüksel, Bedia Sena Ertürk, Esra ÖZDEMİR ve Müfide Esra EKİCİ’yi makamlarında kabul ederek taltif ettiler.

Finaller: 22 Mayıs 2017 tarihinde Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Kız İmam Hatip Lisesi’inde Yapıldı.