682 PERSONEL AÇIĞA ALINDI: 20 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz genelinde FETÖ/PDY yapılanması tarafından anayasal düzeni zorla değiştirmek amacıyla darbe girişiminde bulunulduğu vatandaşlarımızın malumlarıdır.

 

Darbe girişimi sonrasında ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen FETÖ/PDY örgütünün ortadan kaldırılmasına yönelik adli ve idari işlemler tüm bakanlıklarımız ve devlet kurumlarımızca azimle ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Bu kapsamda, FETÖ/PDY örgütü ile bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personeli ile okul, yurt ve derneklere yönelik il genelinde gerçekleştirilen adli ve idari işlemler sonucunda;

- 1 Garnizon Komutanı,

- 22 Hakim ve Savcı,

- 5 Mülki İdare Amiri,

- 55 Kocatepe Üniversitesi personeli,

- 3 Jandarma personeli,

- 118 Emniyet Müdürlüğü personeli,

- 9 Defterdarlık Personeli,

- 442 Milli Eğitim Müdürlüğü personeli,

- 8 Müftülük personeli,

- 1 Ticaret Müdürlüğü personeli,

- 4 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli,

- 6 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli,

- 5 Sosyal Güvenlik Kurumu personeli,

- 3 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu personeli,

olmak üzere toplam 682 kamu personeli açığa alınmış olup bunlardan 20 kişi tutuklanmıştır. Diğerleri hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir.

 

Ayrıca, FETÖ/PDY terör örgütünün yayın organlarından Samanyolu TV ve Burç FM’e ait il merkezinde 1, ilçelerimizde 14 olmak üzere toplam 15 karasal yayın yapan verici kapatılarak mühürlenmiştir.

 

Söz konusu soruşturma kapsamında İl merkezinde 7, ilçelerimizde 5 olmak üzere toplam 12 dernek hakkında yasal işlemlere başlanılmış, 2 Vakıf ile 38 Özel Eğitim Kurumu ve Öğrenci Yurdu kapatılmıştır. Bu okul ve yurtlarda öğrenim gören ve barınan öğrencilerimizin diğer okullara ve yurtlara nakilleri ile ilgili her türlü kolaylık sağlanacaktır. Velilerimiz ile öğrencilerimiz konuyla ilgili olarak kesinlikle herhangi bir kaygıya kapılmamalıdır. Devletimiz bütün imkanları ile geleceğimiz olan gençlerimizin her zaman yanında olacaktır.