Afyon PARKHAYAT hastanesi kardiyoloji uzmanlarından Dr. Ali Seydi ÖZGÜL’e başvuran 50 yaşındaki Uğur Akbaş’ın kalbindeki yaklaşık 4 cm’lik delik cerrahi işlem gerektirmeksizin yapılan başarılı operasyonla kapatıldı.

Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

 

Geçtiğimiz günlerde halsizlik ve sürekli yorgunluk şikâyetleriyle Afyon PARKHAYAT hastanesi kardiyoloji uzmanlarından Dr. Ali Seydi ÖZGÜL’e başvuran 50 yaşındaki Uğur Akbaş’ın kalbindeki yaklaşık 4 cm’lik delik cerrahi işlem gerektirmeksizin yapılan başarılı operasyonla kapatıldı.

Akşehir’de ikametgâh eden 50 yaşındaki Uğur Akbaş, son zamanlarda yaşam kalitesini düşürecek kadar ilerleyen sürekli yorgunluk ve halsizlik durumlarından şikâyetçiydi. İlk başvurduğu hastanede yapılan muayene ve tetkiklerin ardından Akbaş’a açık kalp ameliyatı olması gerektiği söylendi. Sonrasında tanı ve tedavi sürecini anlatan Uğur Akbaş “Günlük yaşantımda ağır bir işim olmasına rağmen kalbimdeki deliğin hiçbir belirtisini hissetmedim. Fakat son zamanlarda adım atamaz hale geldiğim için hastaneye başvurdum. Muayenem sonrası akciğerimle ilgili rahatsızlığımın yanı sıra kalbimdeki delik de ortaya çıktı. Açık kalp ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Ben bu ameliyatı olmak istemedim. Kalbimdeki deliğin aşırı büyük olması sebebiyle açık kalp ameliyatı yerine farklı tedaviler ve hastaneler araştırmaya başladık. Araştırmalarımız neticesinde bu konularda oldukça başarılı olduğunu öğrendiğim kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Seydi Özgül’e başvurmaya karar verdim. Gerekli muayene, tahlil ve tetkiklerim yapıldıktan sonra Perkutan ASD kapatma yöntemiyle operasyonum gerçekleşti. Şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bu kadar büyük bir kalp deliğinin ameliyatsız kapatılması tıbbın ve teknolojinin ne kadar ilerlediğini gösteriyor. Operasyonumu başarıyla gerçekleştiren başta hekimim Dr. Ali Seydi Özgül olmak üzere tüm PARKHAYAT çalışanlarına teşekkür ederim Allah hepsinden razı olsun. ” dedi.

“Perkutan ASD kapatma yöntemiyle deliği kapattık.”

Operasyonu gerçekleştiren Özel PARKHAYAT Hastanesi kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Seydi Özgül: “Uğur Akbaş bize başvurduğunda nefes alamama ve sürekli yorgunluk şikâyetlerinin olduğunu belirtti. Hastamız özellikle ameliyat olmadan kalbindeki deliğin kapatılması umuduyla hastanemize geldiğini söyledi. Endoskopik ekokardiyografi cihazıyla (TEE) yaptığımız muayene sonrasında 4 cm’ye yakın kapatılması çok zor bir kalp deliği tespit ettik. Ayrıca muayene esnasında akciğer tansiyonun yüksekliğini de tespit ettik. Belirli bir tansiyon yüksekliğinden sonra hastalara bu işlemi yapmak çok daha zor bir hal alıyor. Hastamızı anjiyografi ünitesine alarak, Perkutan ASD Kapatma Yöntemi'yle kalbindeki deliği kapanması planlandı. Başarılı geçen operasyonun sonunda hastamızın kalbindeki delik kapatılarak sağlığına kavuştu." Dedi.

Kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Seydi Özgül, operasyon esnasında kullanılacak en büyük ASD cihazını kullandıklarına vurgulayarak, "Hastamızın kalp deliğinin kapatılması işleminin sonrasında akciğer tansiyonunun da düzeldiğini gördük. Hastamız artık yorgunluk, halsizlik ya da nefes darlığı sıkıntısı çekmeyecek. Yaşamını daha kolay sürdürecek" ifadelerini kullandı.