24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, günü en acı haberi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden geldi. Yaklaşık 40 yıl öğretmenlik yaparak yüzlerce öğrenci yetiştiren ve bugün hayatını kaybeden 72 yaşındaki Bilal Akgönen, yetiştirdiği öğrencilerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

Şuhut ilçesinde uzun yıllar öğretmenlik yapan Bilal Akgönen bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Yaklaşık 40 yılı bulan öğretmenlik hayatı boyunca yüzlerce öğrenci yetiştiren Akgönen’in Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu’nun da ilkokul öğretmeni olduğu belirtildi. İlçede sevilen bir öğretmen olan Akgönen’in öğrencileri yıllarca kendilerine emek vererek yetiştiren öğretmenlerini unutmayarak ona karşı son görevlerini yerine getirdiler. Akgönen bu gün vefat etmezse kendisinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayacaklarını ifade eden çok sayıdaki eski öğrencisi ölüm haberi ile çok üzüldüklerini ifade ettiler. Akgönen’in cenazesi öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Şuhut Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt ile birlikte, Akgönen’in eski öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.