AFYONKARAHİSAR’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

AFYONKARAHİSAR’DA  23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışıyla Büyük Önder Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.



Atatürk Spor Salonunda geçekleştirilen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Akcan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.



 

Törende Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Kurumu Çocuk Korosu, Güzel Yurdum, Türkiyem (Yüce Dağlarınla Göklerde Başın), 23 Nisan, Bugün Bayram ve Türkiyem şarkılarını seslendirdiler.

 

Daha sonra Atatürk İlkokulu anasınıfının gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış alırken öğrenciler Halil Kağan Çayır 'Egemenlik Ulusundur’ ve Berna Ecrin Kırka Hoş Geldin 23 Nisan isimli şiirlerini okudular.



15 Temmuz Şehitleri Anaokulu öğrencilerince Anadolu Ateşi Gösterisi, Asım Kocabıyık Anaokulu Dünden Bugüne Türk Devletleri adlı gösterileri ile Selçuklu İlkokulunun kaşık gösterisi de büyük beğeni topladı.

 

Ardından ödül törenine geçildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay tarafından verildi. Tören sonunda Bayraktepe ve Mehmet Yağcıoğlu İlkokulu öğrencilerinin sunduğu Zeybek Gösterisi salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı nedeniyle hafta süresince Okçuluk Kupası Müsabakaları, Satranç Turnuvası, Dağcılık Etkinliği,  Yıldızlar Takım Ferdi Masa Tenisi, 3 Bant Bilardo Turnuvası, Bisiklet Turu Çocuk Korosu Şenliği ve Resim Sergisi etkinlikleri düzenlendi.