YENİ ADLİYE BİNASI YAPIMINA BAŞLANIYOR

Kısa süre önce inşaat yapım ihalesi yapıldığını ve yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildiğini söyleyen Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Dayı: ‘Eski devlet hastanesinin yerine yapılacak,Yaklaşık 15 Milyon Tl ye malolacak ve yerel mimari tarza uygun olarak yapılacak modern adliye binamızın yapımı için şantiye kuruldu.Eski binanın yıkımına başlandı.Yıkımdan sonra inşaat başlayacak.Bir yıl içerisinde tamamlanmasını öngörmekteyiz.’ Dedi.



FUTBOL SAHASI TRİBÜNÜ TAMAMLANIYOR

İl genel meclis üyelerimiz Yener Sevim ve İbrahim Ergün’ün de katkıları olduğunu ifade eden Başkan Dayı: ‘İl özel idaresi bütcesinden temin edilen yaklaşık 500 Bin Tl ödenek ile Bolvadin Futbol sahası tribünü yapımına başlanıldı.İlçemizde yaklaşık 9000 ilk ve orta öğretim öğrencimiz ve 4000 civarında yüksek okul öğrencimiz bulunmaktadır.Gençlerimize yönelik olarak kaymakamlığımız ve belediyemizle birlikte gençlik merkezi yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir.



42 DERSLİK OKUL ÖDENEĞİ HAZIR, İNŞAATLAR BU SENE YAPILACAK

Ak Parti döneminde ilçemize onlarca okul kazandırdıklarını söyleyen Başkan Dayı: ‘Kız imam hatip lisesi,Endüstri meslek lisesi,Bolvadin ortaokulu, ilk öğretim ve yüksek öğretim yurtları başta olmak üzere bugüne kadar yapılanlara bu sene 42 derslik ve yaklaşık 11 Milyon Tl maliyeti olan okul binaları yapılacaktır.Bolvadin ticaret odası ve borsanın gayretleriyle TOBB tarafından 24 derslikli İmam Hatip lisesi yapılacak.Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Dişli kasabamıza 12 Derslik ortaöğretim okulu yapılacak. Özel idare tarafından Derekarabağ köyümüze 6 derslik ilköğretim okulu yapılacaktır.



CEZAEVİ İNŞAATI BU SENE SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

580 Bin M2 lik alana 140 adet lojman ve jandarma birliğinin kalması için yapılan tesisler ile beraber 1600 kişilik kapasitesi olan ve yaklaşık 96 Milyon TL ye malolacak devasa bir cezaevi kompleksi yapıldığını söyleyen Başkan Ömer Dayı: ‘Yıl sonuna kadar tamamlanacak ve işletmeye alınacaktır.Faaliyete geçtiği zaman minibüscüsünden-taksicisine,Manavından-marketine,Lokantasından-cafelerine kadar esnafımıza katkı sağlayacaktır.Yüzlerce personel çalışacak,Jandarma bölüğü gelecektir.’ Dedi.



EMNİYET BİNAMIZ TAMALANDI

Yıllardır ihtiyaç olan ilçe emniyet müdürlüğü binamız tamamlandı. 700 M2 oturma alanına sahip olan binamız Bodrum,zemin ve üzeri 2 kat olmak üzere toplam 3000 M2 modern bir binayı ilçemize kazandırdık. Tefrişide yapıldıktan sonra hizmet vermeye başlayacaktır.