2. KİTAP OKUMA YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDUrn EN BAŞARILI 120 ÖĞRENCİ BİSİKLETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

 Afyonkarahisar Belediyesi, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ikincisi düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

    Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Peker, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayları; Galip Şanlı, Ömer Taşkapılı ve Fatih Beder, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, okul müdürleri ve yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.

 

                "KAYBEDENİ OLMAYAN BİR YARIŞMA DÜZENLEDİK"

 

                İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanabilmeleri ve hem milli, hem de manevi yönden kendilerini geliştirmeleri için ikinci kez bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Yarışmaya 5 bin 200 öğrencinin katıldığını ve yaklaşık 9 bin kitabın dağıtıldığını kaydeden Şube Başkanı Abdullah Çelik, 120 öğrencinin dereceye girdiğini; ancak yarışmaya katılan ve kendilerine verilen kitapları okuyan tüm öğrencilerin yarışmanın kazananı olduğunu ifade etti. Çelik, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'a teşekkür ederek, yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti.

 

                "YENİ ŞARTLARA GÖRE KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ"

 

                Kitap okuma yarışmasının bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da yarışmanın fikrini sunan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi'ne ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ise Türkiye'nin 10 büyük ekonomi arasına girebilmesinin yolunun, bilgi teknolojisini üretecek gençlerin yetiştirilmesinden geçtiğini ifade ederek, El emeğiyle ürettiklerimiz, bilgi teknolojisiyle üretilen ve karşımıza çıkan, bizim de kullandığımız araçlara yenik düşüyor. O zaman, yeni şartlara göre kendimizi yenileyerek ama özümüzden, kültürümüzden, değerlerimizden sapmadan, toplumumuzu geleceğe taşıyacak çalışmalar yapmamız gerekiyor dedi.

 

                "KİTAP OKUMA YARIŞMASI GİDEREK YAYGINLAŞIYOR"

 

                Selvi, bu tür organizasyonların önemine dikkat çekerek, öğrencileri bilgiyle, kitapla buluşturan etkinlere ağırlık ve önem verilmesi gerektiğini söyledi. Okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, eleştiren gençlere ihtiyaç olduğunu belirten Selvi, muasır medeniyet seviyesine çıkmanın yolunun bilge nesillerden geçtiğini kaydetti. Kitap okuma yarışmasının giderek yaygınlaştığını dile getiren Selvi, Okullaşmada 'gelişmiş ülkeler nerede, bizim ülkemiz nerede' dediğimizde, 'biz de onlarla aynı noktadayız' dersek, potansiyel kapasitemizi yansıtabileceğimiz bir gerçekliği hayata geçirebilirsek, netice almış oluruz. Nitelikli eğitimi geliştirebilmek de son derece önemlidir diye konuştu.

 

                "REFAHIN YANI SIRA FELAHIMIZA DA ODAKLANMALIYIZ"

 

                Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan da geleceğimizi tasavvur ederken ve kendimizi geleceğe hazırlarken, bunun sadece bugüne yönelik olmaması gerektiğine dikkat çekerek, Sadece refah seviyemize değil, felahımıza da odaklanmamız gerekiyor dedi. Gücün temeli bilgidir diyen Beyhan, Kitap okuma yarışmasının temelinde bu anlayış vardır. Eğer bilgide güçlüyseniz, yarınki toplumu siz yönetirsiniz. Bu bağlamda, okuma programlarını son derece anlamlı buluyorum ifadelerini kullandı.

 

                "GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEKLER"

 

                Yarışmanın, öğrencilerin; hem hayatı öğrenmeleri, hem de ideal bir insan olarak yetişmeleri adına çok faydalı olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Eğitim Bir-Sen1 Nolu Şube öncülüğünden dolayı teşekkür etti. Geleceğin: okumuş, eğitimli aynı zamanda da nezaket ve terbiye almış gençlerle daha güzel olacağını ifade eden Başkan Çoban,"Dolayısıyla okumak herkese en güzel katkıyı sağlayacağı için bana göre, Belediyemizin yaptığı yollar, kaldırımlar, parklar kadar bu hizmette çok önemli. Öğrencilerimize dağıtılan kitaplar da milli-manevi değerlerle mücehhez olmalarını sağlayacak seçilmiş kitaplar. Bu kitaplar sayesinde ufuklarının açılacağına ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceklerine eminim. Bu tören vesilesiyle ödül alan çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum. Ödül alamayan çocuklarımız ise sakın üzülmesinler; çünkü okudukları kitaplar, mutlaka hayatlarının herhangi bir döneminde inşallah onlara ödül olarak geri dönecektir" diye konuştu.

 

                120 ÖĞRENCİYE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

 

                Yapılan bu konuşmaların ardından, Çobanlar Yavuz Selim Ortaokulu Halk Oyunları ekibi bir gösterisi sunarken, ödül töreni öncesinde Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi tarafından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'a yarışmaya verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Akabinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Peker, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayları; Galip Şanlı, Ömer Taşkapılı ve Fatih Beder, tarafından yarışmada dereceye giren 120 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Ayrıca yarışmada kendi kategorilerinde ilk üç dereceye giren öğrencilere bisikletin yanı sıra birer adet tablet bilgisayar verildi.