Türkiye genelinde firari suçlulara yönelik düzenlenen "ÇEMBER-14" operasyonları kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, 81 ilde gerçekleştirilen ve 4 gün süren operasyonlar sonucunda arama kaydı bulunan 2 bin 614 firari şahıs yakalandı. Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yakalanan şahısların kaç yıldır arandığına dair verilen bilgilere göre; 0-5 yıl arasında aranmakta olan 2 bin 586 şahıs, 5-10 yıl arasında aranmakta olan 19 şahıs ve 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 9 şahıs "ÇEMBER-14" operasyonlarıyla adaletin karşısına çıkarıldı.

Operasyonda yakalanan şahısların işledikleri suçlar ise çeşitlilik gösteriyor. Hırsızlık suçundan 476 şahıs, dolandırıcılıktan 229 şahıs, yağmadan 90 şahıs, adam öldürmeden 34 şahıs, cinsel suçlardan 49 şahıs, narkotik suçlarından 449 şahıs ve terörden 41 şahıs olmak üzere toplamda 2 bin 614 şahıs yakalanarak adalete teslim edildi.

15 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı 15 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından koordine edilen operasyonlar sırasında bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında ve kimlik kontrollerinde yakalanarak adalete teslim edildi. Operasyonları yöneten Valiler, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri ve Sahil Güvenlik personeli ile operasyonlara katılan Polisler ve Jandarmalar milletin takdirini kazanmıştır.