Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliklere Vali Aziz Yıldırım, Milletvekilleri Burcu Köksal, Hatice Dudu Özkal ve Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Müdürleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop’un konuşması için Tıklayınız.

Konuşmanın akabinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Frigya Korosu’nun dinletisinin ardından Ali Çağlar Anadolu Lise öğrencisi Tuğçe Çetingül tarafından “Büyük Sevda” adlı şiir okundu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nun gösterisiyle devam eden programda sırasıyla Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğünün Mehter Gösterisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Artvin Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nun gösterisi sunuldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen karate, judo, basketbol, voleybol, eskrim, bedminton, güreş, kule atlama, jimnastik, futbol ve tekvando gibi branşlarda sportif gösteriler yapıldı.

Daha sonra uluslararası ve ulusal düzeyde değişik branşlarda başarılar elde ederek Afyonkarahisar'ı en iyi şekilde temsil eden sporcular ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Kutlama programının sonunda Vali Yıldırım ve protokol üyelerince salondaki izleyenlere top dağıtımının ardından Vali Yıldırım ve diğer protokol üyelerince programda emeği geçenlere görevlilere teşekkür edildi.