Afyonkarahisar Belediyesi tarafından davet edilen 15 Temmuz Gazileri; hemşehrimiz Abdullah Çay ve Bitlisli Abdulmuttalip Azbay'ı makamında kabul etti.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

 

 

                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 15 Temmuz Cumartesi gecesi düzenlenecek 'darbe girişiminin yıldönümü anma programına’ Afyonkarahisar Belediyesi tarafından davet edilen 15 Temmuz Gazileri; hemşehrimiz Abdullah Çay ve Bitlisli Abdulmuttalip Azbay'ı makamında kabul etti.

 

                Hain kalkışmaya, İstanbul Saraçhane'de karşı koyan ve darbeci askerlere karşı verilen mücadelede gazi olan ilk isimlerden Abdullah Çay ve Abdulmuttalip Azbay, 15 Temmuz Cumartesi gecesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek 'darbe girişiminin yıldönümü anma programında' Afyonkarahisar halkıyla bir araya gelecek.

 

                "RESMİ OLARAK '2 BİN 193' 15 TEMMUZ GAZİSİ VAR"

 

                Afyonkarahisar Belediyesi'nin daveti ile ilimize gelen kahraman gaziler, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu ile birlikte, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. Ziyarette, 15 Temmuz gazileriyle yakından ilgilenen Başkan Burhanettin Çoban, o kanlı gecede ortaya koydukları mücadeleden dolayı kendilerine teşekkür ederek, minnettarlığını ifade etti.

 

                İstanbul'da yaşayan ancak aslen İhsaniye Bozhüyüklü olan ve ayrıca 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği'nin başkan yardımcılığını yürüten Abdullah Çay ise ziyarette, hain kalkışma sırasında nasıl gazi olduğunu ve o gece yaşadığı olayları Başkan Çoban'la paylaştı. Devletin resmi kayıtlarına göre "2 bin 193" 15 Temmuz gazisi olduğunu kaydeden Çay, kendisi ile birlikte Abdulmuttalip Azbay'ın İstanbul Saraçhane'de gazi olan ilk isimlerden biri olduğunu söyledi.

 

                "EŞİMLE BİRBİRİMİZDEN HABERSİZ AYNI HASTANEYE KALDIRILMIŞIZ"

 

                Ailesinden tam 14 kişinin darbe girişiminde gazi olduğunu belirten Abdulmuttalip Azbay da ziyarette, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı. Zaman zaman duygulanan Azbay, özel bir anısını da paylaştı. 15 Temmuz Gecesi darbeci askerler tarafından açılan kurşunla yaralandığında Samatya Devlet Hastanesine götürüldüğünü dile getiren Azbay, "O gece, hamile olan eşim de doğum sancıları tuttuğu için aynı hastaneye kaldırılmış. Birbirimizden haberimiz yoktu. Ben tedavi olurken eşimle aynı hastanede olduğumuzu öğrendim. İki gün sonra 17 Temmuz'da çocuğumuz dünyaya geldi. Çocuğumuza, 15 Temmuz'da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismini koyduk" dedi.      

 

                Ziyaret sonunda, 15 Temmuz Gazileri Abdullah Çay ve Abdulmuttalip Azbay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a özel hatla yazılmış bir Kur'an-ı Kerim ile 15 Temmuz Şehitleri'nin fotoğraf ve hayatlarının yer aldığı özel bir almanak hediye etti.