Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde düzenlenen 14. Ezanı Güzel Okuma Yarışması bölge finaline 10 ilin birincisi katıldı.

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla bir takım etkinlinler yaptığını söyledi. Kabukçu, din görevlerini teşvik etmek anlamında ezanı güzel okuma, hafızlık ve Kuran-ı Kerim dallarında Türkiye çapında yarışma düzenlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Afyonkarahisar’da düzenlenen yarışma 10 ilin birincisinin katıldığı bölge yarışmasıdır. Bu birincilerimiz cemaatimizin huzurunda ezanlarını okudular. Yarışmada iki makam üzerinde ezanlar okundu. Bu iki makamı da arkadaşlarımız kendileri seçti. Jürimizde hem okuma hem de seda olmak üzere dört kategoride yarışmacılarımızı değerlendirdi.”

Kabukçu, yarışmanın esas amacının ali bir davet olan ezanın daha güzel bir şekilde okunması için görevlileri teşvik etmek ve cemaatin duyarlılığını artırmak olduğunu kaydetti.

Ezanın Medine’de ilk okunduğu günden beri İslam’ın şiarlarından olduğuna dikkat çeken Kabukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ezanı güzel okumak elbette önemli. Bizim insanımız ezanın güzel okunması konusunda son derece hassastır. Bununda en önemli noktası alınan tedbirin teşvik edilmesidir. Bugünkü yapılan programda bu teşviklerden birisidir inşallah. Ben Afyonkarahisar’da düzenlenen bölge finalinde birinci olan din görevlimizi tebrik ediyorum. Bundan sonrada Türkiye finali olacak. Orada da arkadaşımızın dereceye girmesini temenni ediyorum.

Değerlendirmelerin sonucunda 14. Ezanı Güzel Okuma Yarışmasına Antalya’dan katılan Mehmet Taşdelen birinci olurken İzmir’den katılan Sinan Çakır ikinci ve Denizli’den katılan Abdüllatif Cengiz’ de üçüncü oldu.

Bölge finalinde dereceye giren din görevlilerine çeşitli hediyeler verildi.