İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayladığı program çerçevesinde, 20 Mart. 7 Haziran.2017 tarihleri arasında verilen eğitim seminerlerinde öğrencilere Çevre Hizmetleri Birliği,Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi ve lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri Çevre Mühendisleri tarafından ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar anlatıldı.

 

           Doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere aktarıldı.

 

        Eğitim seminerleri sonucunda 174 okulda toplam 13 bin 277 öğrenciye ulaşıldı.  Yapılan eğitimlerde çevre bilincinin erken yaşlarda oluşması ve öğrenciler vasıtasıyla ailelerine ulaşılması, böylece çevrenin korunması ve geri dönüşüme ilginin arttırılması hedeflendi.

 

       2017-2018 eğitim öğretim döneminde Çevre Hizmetleri Birliği’ne üye diğer ilçe belediyelerdeki okullarda eğitim seminerleri düzenlenmesi planlanmakta olduğu bildirilirken eğitimlerde öğrencilere bilgilendirici broşürler ve ÇEVKO Vakfı tarafından temin edilen eğitim dokümanları dağıtıldı.

 

         Eğitimlerde öğrencilerin ve öğretmenlerin geri dönüşüme olan ilgileri gözlemlenmiş olup, yapılan eğitimler sonucunda ambalaj atıklarının ve atık pillerin çöpe veya doğaya gelişigüzel atılmaması, aynı zamanda bitkisel atık yağların çöpe ve lavaboya dökülmemesi evlerimizde, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulandı.

 

Yapılan eğitimler ve kampanyalar sonucunda her yıl toplanan ambalaj atıkları ve atık pil miktarı giderek artmaktadır. 2016 yılında 7.628 ton ambalaj atığı ve 4 ton atık pil toplanarak geri kazanım tesislerine gönderilerek atık pillerden ve ambalaj atıklarından çevrenin kirlenmesi önlendiği bildirildi.