Çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Gülsün Ateş Doğan ve kurum çalışanları Vali  Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

 

Ziyaret sırasında 112 Acil Durum Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Acil Çağrıda Tek Numara 112' projesi hakkında bilgiler aktaran Dr. Ateş Doğan, proje amacının kişilerin sağlık hizmetlerinin yanı sıra yangın ve doğal afetler gibi tüm acil durumlar için sadece 112 numarasını arayarak tüm acil yardım birimlerine ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

 

5 ay sürecek olan 'Acil Çağrıda Tek Numara 112' projesi ile 112 numarasının bilinmesi, farkındalığın yaratılarak doğru kullanımın artırılacağına inandıklarını belirten Müdür Dr. Gülsün Ateş Doğan, Jandarma, Polis, Sağlık, AFAD ve Orman kurumlarının da dâhil olacağı söz konusu proje ile kurum olarak en iyi şekilde hizmet verileceğini sözlerine ekledi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aziz Yıldırım; “112 Acil Durum Çağrı Merkezi Müdürlüğü çok yerinde ve önemli bir proje hazırlamışlar. Çünkü adı üzerinde acil durumlarda zaman faktörü çok önemlidir. Bu doğrultuda 112 numarasının kullanımı da büyük önem arz eder. Ülkemizde sağlanan gelişmeler kapsamında sağlık, afad, orman, jandarma, emniyet ve itfaiye gibi kurum ve kuruluşlar 112 çatısı altında birleştirildi. Artık acil çağrıda tek numara 112’dir. Vatandaşlarımızın acil çağrı ihtiyacı hissettikleri zaman 112’yi aramaları işlerinin kolay, hızlı ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. 112 numarasının doğru kullanımının sağlanmasında güzel bir proje hazırlamalarından dolayı 112 Acil Durum Çağrı Merkezi Müdürlüğü Müdür ve personelini tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.