TÜRKİYE’NİN KALKINMASIYLA İLGİLİ HAZIRLANAN 11. KALKINMA PLANINA AFYONKARAHİSAR KATKI SAĞLIYOR.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

 

 

Türkiye’nin kalkınmasıyla ilgili yapılması öngörülen temel tercihler ve izlenecek stratejiler konusunda bölgemizdeki temel paydaşların katkısını almak amacıyla yapılan il toplantıları Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

 

11. Kalkınma Planına katkı sağlamak amacıyla sırasıyla Valilik Toplantı Salonu B Blok’ta Geniş Katılımlı Toplantı ve Kadınlara Yönelik Toplantı ile AKÜ İİBF Sabri Bektöre Konferans Salonunda Gençlere Yönelik Toplantı gerçekleştirildi.

 

Bölgelerdeki temel paydaşların katıldığı toplantılarda Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Erhan Günay, Zafer Kalkınma Ajansı görevlileri,  Kaymakamlıklardan temsilciler, İl ve İlçe Ticaret Odalarından temsilciler,  İl ve İlçe Organize Sanayi Bölgeleri temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile kamu kurumlarındaki kadın yöneticiler hazır bulundular.

 

11. Kalkınma Planına katkı sağlamak amacıyla Valilik Toplantı Salonu B Blok’ta yapılan Geniş Katılımlı Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “11. Kalkınma Planının hazırlık çalışması için bir aradayız. Bu çalışma sayesinde değerli katılımcılarımızın katkılarıyla ilimizin Kalkınma Planına faydalar sağlanmış olacak. Bugün gün içerisinde üç ayrı toplantı yapılacak. Bunlardan ilki geniş katılımlı genel bir toplantı yapılacak. Daha sonrada kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik toplantıları gerçekleştireceğiz. Ekonomi hareketleri ve planlı bir hayat kurmak, artık geldiğimiz çağda olmazsa olmaz bir durumdadır. Çünkü her şeyin ön görülebilir olması gerekir ki yatırımlarda ülkemizin kaynaklarının verimli kullanılmasından sonuç alalım ve kaynaklarımızı boşa çıkarmayalım. Bunun yapılabilmesi için de planlarımızın sağlıklı olması gerekmektedir. Planlar her dönemde var, ama bu planların sağlıklı olması ve uygulanabilmesi ve uyulabilmesi önemlidir. Bunun da mümkün olabilmesi için paydaşlarımızın katkı sağlaması gerekmektedir. Bugünde toplantımızda katılımcılarımızdan önemli katkı ve destekler bekliyoruz. Kalkınma Ajansımızın koordinesinde bu çalışmalar devam ederek ilimizin ve bölgemizin kalkınma ile ilgili anketleri ve görüşleri merkeze ulaştırılmış olacak. Ben toplantımıza katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyor, bu toplantılarımızın olumlu sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

İlk olarak Türkiye’nin kalkınması konusunda vizyoner, yenilikçi, nitelikli, sosyal kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren önerilerin alınabilmesi için gerçekleştirilen toplantıda Türkiye için Kalkınma Öncelikleri ve Stratejileri konulu anket çalışması yapılarak gündemde bulunun diğer konular görüşüldü.

 

Günün ilerleyen saatlerinde kadınlar ve gençler için yapılan toplantılarda, kadınların ve gençlerin istihdamını artırmak, girişimcilik faaliyetlerini desteklemek ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amaçlı hazırlanan gündem maddeleri görüşülerek katılımcılardan istek, talep ve önerileri alındı.

 

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan TR33 Bölgesi'nde hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansının koordinesinde gerçekleştirilecek olan 11. Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen toplantılar sayesinde yerel paydaşlarımız, Türkiye’nin kalkınmasıyla ilgili stratejilerin belirlenip uygulanmasında daha fazla pay sahibi olabileceklerdir.