15 yıldan beri İzmir Gaziemir Belediyesinde çalışan Salih Aktaş geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle bir hastanede Beyin Cerrahi bölümünde omurilik ameliyatı oldu.

 

Ancak sağlığına kavuşmak isteyen talihsiz adamın kafasında iğne unutuldu. Doktorlar hakkında dava açan 40 yaşındaki Aktaş, çalmadık kapı bırakmamıştı.

 

O zaman için yani 2007 yılında açtığı davada 8 bin lira kazanan Salih Aktaş’ın başına gelmeyen kalmadı.

 

Konuyu Yargıtay’a taşıyan doktorlar davayı kazanarak Aktaş’ı tazminata mahkûm etti. Yargıtay ‘doktorun kusuru yok iğne unutulabilir’ diyerek talihsiz adamın 30 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. http://gazetedokuzeylul.com’un o dönem yaptığı habere göre, Hastane hastane dolaşarak kafasındaki iğnelerin alınmasını isteyen Salih Aktaş’ı hiçbir hastane riskli olduğu gerekçesiyle ameliyat etmek istemiyor. Türkiye’de çalmadık kapı bırakmayan Aktaş, derdine derman bulamayınca şifayı sınırların ötesinde aramaya karar verdi. Almanya’ya giderek sorununu aktaran ve yardım isteyen Salih Aktaş, şimdi Almanya’dan gelecek kararı bekliyor. Başvurunun olumlu karşılanması halinde gelecek olan davetle ‘ameliyat vizesi’ alarak Almanya’ya gidecek.

 

İĞNELER FAYDALIYMIŞ

 

Skandal ifadelere yer verilen bilirkişi raporu da oldukça ilginç. Rapora göre ‘iğnelerin vücuda zararı yok’. Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan Salih Aktaş’ın, rapor doğrultusunda verilen kararla maaşına haciz konuldu. Hem sağlığından hem de parasından olan Aktaş, Orman ve Su İşleri Bakanı, AKP İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu’ndan yardım istedi. Eroğlu ise Aktaş’ı İzmir Valiliği’ne yönlendirdi. Valilik de İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdi. Kurumlar arasında mekik dokuyan Salih Aktaş bir kez daha ‘biz bir şey yapamayız’ yanıtını alarak geri döndü. Talihsiz adam, “Acıyı çeken benim, fatura bana kesildi. Hem iğne bırakılıyor kafamda, üstelik bir de 30 bin TL ceza ödüyorum. Bu iğnelerden bir şey olmaz deniliyor. Bir şey olmaz diye bir şey var mı? Elinize bir diken batıyor da onun acısını çekiyorsunuz. Ben şu an işimde verimli değilim. Sağlıklı çalışamıyorum. Ameliyattan önce benim konuşmamda kekeleme yoktu. Bu ameliyattan sonra böyle oldum. Bilirkişi raporu ‘Herhangi bir şey yoktur’ diyor. Bir tarafı kusurlu buluyor, bir tarafı kusursuz buluyor. Böyle bir şey var mı? O bilirkişi raporunu çıkaranları da kınıyorum, Allah’a havale ediyorum. Raporda ‘iğnelerin insan vücuduna zararı yok’ yazıyor. Böyle bir şey var mı ya? Soruyorum. İki iğne kafamda, iğneler vücuda verimliymiş. Nerede görülmüş böyle Bir şey, soruyorum” dedi.

 

AVUSTURYA’DAN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

 

Yaşadığı talihsiz olayın ardından bu yıl Avusturya’ya işçi olarak çalışmaya giden Salih Aktaş Afyonkarahisarlı gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Aradan çok uzun bir zaman geçmesine rağmen doktorların unuttuğu iğne halen kafamın içinde duruyor. Çalışmakta çok

 

zorlanıyorum. Kafamın içerisinde ağrılar oluşuyor. Sürekli ağrı kesici iğneler yaptırmak zorunda kalıyorum. Bana kimse yardımcı olmadı. Sesini çıkartan olmadı. Bir Allah’ın kulu bu olaya el atıp yardımcı olmadı. Şimdi ise ne yapacağımı bilmiyorum. Ben sağlığıma kavuşmak istiyorum. Bana yapılan bu yanlışın cezasız kalmasını istemiyorum” dedi.